اگر به گذشته برگردیم، میبینیم که وسایل مربوط به رایانههای شخصی بسیار محدود بود. پس از اختراع رایانههای کوچکتر، رفته رفته تجهیزاتی هم برای آن ساخته شد که کار را برای ما انسانها بسیار راحتتر کرد. یکی از این وسایل که امروزه در هر اداره و شرکتی دیده میشود و ممکن است در خانهها هم وجود داشته باشد، پرینتر یا همان چاپگر میباشد. با کاربرد این وسیله نیز آشنا هستید. متن یا تصویر موجود در رایانه به وسیله چاپگر بر روی کاغذ آورده میشود و ما میتوانیم از آن بهره ببریم. در این مطلب میخواهیم در مورد نحوه شارژ کارتریج صحبت کنیم، لطفا با ما همراه باشید :
پرینترها هم در وهله اول ساده بودند و گزینههای چندانی روی آنها مشاهده نمیشد. سپس پای بسیاری از پرینترهای پیشرفته مانند ماتریس سوزنی، لیزری و جوهرافشان به دنیا باز شد که کاربردهای بیشتری را در اختیار مردم قرار میدادند. البته پرینترهای دیگری هم همچون تماسی و غیرتماسی وجود دارد که نباید از نقش آنها غفلت کرد. همانطور که گفته شد، پرینترها امروزه یکی از نیازهای شرکتها و ادارهها هستند.
حال برای استفاده از پرینترها به تونر یا کارتریج نیاز خواهیم داشت. شارژ کردن کارتریجها هم مراحل مختلفی دارد و اگر در این باره اطلاعاتی نداشته باشید، قطعا به مشکل خواهید خورد. از همین رو، مطالعه برخی از مطالب میتواند گرهگشای مشکلات شما باشد. در این مقاله سعی داریم تا شما عزیزان را با نحوه کارتریج و نحوه شارژ کردن آن آشنا کنیم. همچنین از جزئیات دیگر نظیر انواع، وسایل مورد نیاز، برندهای معروف و قیمت آن هم صحبت خواهیم کرد. پس در صورتی که قصد شارژ کارتریج را دارید و یا میخواهید اطلاعات خود را در این خصوص بالا ببرید، در ادامه با ما همراه باشید.
کارتریج جوهرافشان که در زبان انگلیسی به آن Ink Cartridge گفته میشود، نوعی منبع تامین رنگ برای پرینترهایی از دستهی جوهرافشان هستند که در بالا به معرفی آن پرداختیم. به وسیلهی شارژ کردن کارتریج، قطرات ریز جوهر بر روی کاغذ پیادهسازی خواهند شد و سپس تصاویر و مطالب به صورت سیاه و سفید یا رنگی به وجود خواهند آمد. رنگهای مختلفی در پرینترهای جوهرافشان وجود دارد که از رنگهای اصلی باید به آبی، قرمز و زرد اشاره داشت. البته به همراه این رنگها، مشکی نیز وجود دارد که درصد زیادی از وظایف بر عهده آن است.
کارتریجها از گذشته به چشم میخوردند و البته در زمانهای قدیم از سه رنگ مشکی به صورت مرکب استفاده میشد. وجود این رنگها چندان کار استفاده کنندگان را راه نمیانداخت. به همین دلیل، استراتژیهایی صورت گرفت تا اکنون شاهد کارتریجها و پرینترهایی با رنگهای نو باشیم. این چاپگرهای جدید به ما کمک میکنند که کارمان در تصویربرداری و چاپ عکسها نیز راحتتر باشد.
در واقع میتوان چنین گفت که بدون در اختیار داشتن کارتریج یا تونر، قادر به پرینت گرفتن از محتویات خود نخواهید بود. کارتریج فضایی در پرینتر است که جوهر در آن قرار داده میشود تا روند چاپ کردن به بهترین شکل رخ دهد. واضح است که هر چه بیشتر از پرینتر خود استفاده کنید و موارد بیشتری را چاپ کنید، جوهر داخل کارتریج نیز زودتر به اتمام میرسد.
خوب است بدانید که شارژ کارتریج بیشتر برای پرینترهای لیزری رخ میدهد و شاید چندان نتوان از آن برای دیگر پرینترها استفاده نمود. مثلا اگر بخواهید کارتریج پرینتر جوهری خود را شارژ کنید، قطعا با ایراداتی روبهرو خواهید شد. این ایرادات در نهایت منجر به از بین رفتن پرینتر جوهری یا هر نوعی غیر از لیزری خواهد شد.
اگر مهارتهای لازم برای شارژ کارتریج را فرا بگیرید، میتوانید خودتان هم این کار را انجام بدهید. در ابتدا هم گفتیم که این کار چندان دشوار نیست و به آموزشهایی نیاز دارد. در غیر این صورت و اگر وقت انجامش را ندارید، میتوانید آن را به فردی کاربلد در این زمینه بسپارید. عده زیادی هستند که کارتریج شما را شارژ کرده و در ازای آن پولی دریافت میکنند.
پیچ گوشتی، تونر، چیپست، درام و فرچه از مهمترین وسایلی هستند که برای شارژ کارتریج به کارتان خواهند آمد. هر یک از این ابزار، کارایی خاص خود را دارند. مثلا از فرچه برای محافظت و تمیز کردن کارتریج استفاده میشود. به یاد داشته باشید که پیچ گوشتیای که از آن بهره میبرید، باید متناسب با پیچهای به کار رفته در کارتریج باشد. در غیر این صورت، در بازو بسته کردن آن ایراداتی را مشاهده خواهید کرد. اگر چنین پیچگوشتیای هم ندارید، توصیه میکنیم که یکی از آنها را تهیه کنید. این کار به این دلیل اهمیت دارد که دیگر آسیبی به درب کارتریج وارد نخواهد شد. حال که تا حد زیادی با این توضیحات آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که به سراغ نحوه شارژ کارتریج برویم.
شارژ کارتریج مراحل و ماموریتهایی گوناگونی دارد که باید آنها را مو به مو انجام دهید تا در نهایت به موفقیت برسید. فراموش نکنید که در ابتدا باید وسایلی که ذکر شد را تهیه کنید و سپس این مراحل را آغاز نمایید. البته بالاتر هم گفته شد که برای شارژ کارتریج نباید به ابزار فوق بسنده کنید. موارد دیگری هم هستند که در ادامه به آنها میپردازیم و آنها را میتوانید از برخی مغازهها و شرکتها خریداری نمایید.
برای کارتریجها از برخی پودرهای شارژ استفاده میگردد که حتما باید جنس خوبی داشته و به اصطلاح مرغوب باشند. این پودرها باید از اماکن معتبر تهیه شود؛ زیرا موارد تقلبی و یا بی کیفیت آنها نیز در بازار موجود هستند و حسابی حواستان به این موضوع باشد. برای باز کردن پیچهای کارتریج معمولا به یک پیچ گوشتی چهارسو در اندازه متوسط نیاز خواهد بود. وقتی از داشتن چنین پیچ گوشتیای مطمئن شدید، به آرامی شروع به باز کردن پیچهای کارتریج کنید.
یک نکته در خصوص ایمنی هم باید عرض کنیم. لطفا در زمان شارژ کارتریج برای حفظ سلامتی خود از دستکش و ماسک بهره ببرید. ماسک و دستکشهای یک بار مصرف در این جا کارساز هستند و از ورود مواد مضر به منافذ پوست و دیگر راهها جلوگیری به عمل میآوردند. حتی برای شارژ کردن کارتریج به مواردی مانند پنبه، دستمال کاغذی یا پارچهای هم احتیاج پیدا خواهید کرد.
با وجود استفاده از ماسک و دستکش، توصیههای دیگری را هم باید جدی بگیرید. باز هم ذراتی به هوا پخش میشوند و به همین دلیل، در آن محیط باید یک هواکش وجود داشته باشد. در این حالت، ذرات دیگر در هوا معلق نخواهند بود.
به منظور بادگیری برخی از قسمتهای کارتریج پرینتر، به دستگاه دمنده هوا هم نیاز است. این دستگاهها با نام بلوور نیز به فروش میرسند و میتوانید از بعضی مغازهها تهیه کنید. اگر تا به حال به کارتریج نگاه کرده باشید. حتما متوجه شدهاید که محیط آن بسیار تاریک است. و شاید به راحتی نتوان درونش را مشاهده کرد. به همین منظور، شاید بد نباشد که از یک چراغ قوه قوی استفاده کنید. تا در نهایت مشاهدهی بخشهای درونی آن برایتان میسر شود. حال اگر این چراغ قوه را در اختیار نداشتید. میتوانید از نور گوشی خود هم تا حد قابل توجهی کمک بگیرید.
قطعا برای شارژ کارتریج به محلولهای پاک کننده نیز احتیاج میشود. که در این جا گریس، تینر و الکل را نام میبریم. برای تمیز کردن هر یک از قطعات هم میتوانید مقادیر کمی از این محلولها را در تکهای از پنبه ریخته و سپس کارتان را شروع کنید. البته ذکر یک نکته در این بخش حائز اهمیت است. به هیچ عنوان از این محلولها برای تمیز کردن لبههای لاستیکی مانند کارتریج بهره نبرید. این کار موجب میشود که کارتریج خود را با آسیبهای جبران ناپذیری ببینید.
پس از انجام این مراحل، میبینید که کارتریج از برخی پینها برخوردار بوده که این قضیه مزایایی را در اختیار شما قرار داده است. به منظور بیرون آوردن این پینها، استفاده از سیمچین یا انبردست را به شما خوبان توصیه میکنیم.
در نهایت و پس از انجام شارژ، باید پودر تونر را دور بریزید. این پودر میتواند خطراتی را برای شما به دنبال داشته باشد. پس بهترین استراتژی این است که آن را در سطل زبالههایی که در دار هستند، قرار دهید.
اکنون که با این مراحل و وسایل مورد نیاز برای شارژ کارتریج آشنا شدید. تصمیم با خودتان است که آیا میخواهید آن را خودتان انجام دهید. یا این که به فرد دیگری واگذار کنید. توصیه ما این است که راه دوم را انتخاب کنید. چرا که هم از لحاظ جسمی به نفعتان است. هم این که شاید برخی از وسایلی که باید تهیه کنید کمی گران قیمت باشند.
به طور کلی میتوان گفت که تقریبا هر برندی که پرینتر لیزری را تولید کرده باشد، از قابلیت شارژ کارتریج پشتیبانی خواهد کرد؛ منتهی از برترین برندها در این زمینه باید به کانن، اچ پی، برادر، پاناسونیک و سامسونگ اشاره داشت.
اگر به متحصصان مختلف سر بزنید، میبینید که هر یک برای شارژ کردن کارتریج تعرفههای مختلفی دارند. بنابراین هرگز نمیتوان قیمت ثابتی را برای این امر در نظر گرفت. حقیقت این است که پرینترهای لیزری خود از انواع متنوعی تشکیل شدهاند. برخی از این پرینترها کارتریجهای کوچکی دارند و در سوی دیگر، بعضی از آنها بزرگ هستند. پس قیمت شارژ به اندازه کارتریج نیز بستگی خواهد داشت.
امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.